Veelgestelde vragen


In principe wel: ik stap graag in de auto (en ja, indien gewenst ook in het vliegtuig) om jullie huwelijk in te zegenen. We maken dan wel van tevoren aanvullende afspraken, bijvoorbeeld over de voorbereiding, de reistijd of de kosten.


Ik ben in dienst bij de gemeente Noordwijk als Babs. Wanneer een bruidspaar uit een andere gemeente door mij als Zelfstandig Trouwambtenaar getrouwd wil worden, kan ik voor één dag een aanwijzing krijgen voor deze gemeente en op die manier het huwelijk voltrekken.


Natuurlijk, het is de liefde die telt, en niet de vorm. Als het Geregistreerd Partnerschap het meest bij jullie past, lever ik daar graag een bijdrage aan.


Ik wens iedereen een gelukkige en mooie relatie toe, dus volmondig JA.


Ik wil jullie graag ontzorgen door alle puntjes op de juiste i te zetten. Ik neem contact op met de gemeente waarin jullie ‘voor het echie’ willen trouwen, dus ik regel ook de trouwakte.


Dat maakt dit vak nu juist zo leuk. Als ze er zelf niet uitkomen, help ik hen graag met een leuk lied, een mooie voordracht of een memorabele speech.


Het jawoord is een vast onderdeel, maar het staat jullie vrij om een eigen invulling te geven aan de trouwbeloften. Jullie zijn een uniek stel, dus jullie liefde is dat ook. Als jullie daar graag jullie eigen woorden aan geven, dan pak ik dat graag samen met jullie op.


De ceremonieduur hangt helemaal af van jullie planning en wensen, al stellen de meeste gemeenten daar wel een grens aan.


Nee hoor, er zijn ook andere mogelijkheden om elkaar iets moois en blijvends te geven. Ik zorg dat deze tastbare herinnering op een passende manier in de ceremonie wordt verwerkt.