Over Caroline

Een Babs die Caroline heet…

Mijn naam is Caroline Schouten-Van der Leij en ik ben 54 jaar. Als kind groeide ik op in de boekhandel van mijn moeder, waardoor de liefde voor het woord mij met de paplepel is ingegoten. Inmiddels ben ik al heel wat jaren gelukkig getrouwd met Leen en kijken we met trots en verwondering naar onze drie volwassen kinderen die hun eigen leven aan het opbouwen zijn. Dat maakt dat er weer meer tijd en ruimte is voor mijn eigen dromen en ambities. Al langer speelde ik met de wens om Babs te worden, maar nu doe ik het voor het echie!  

Ik ben in dienst bij de gemeente Noordwijk als Babs. Wanneer een bruidspaar uit een andere gemeente door mij als Zelfstandig Trouwambtenaar getrouwd wil worden, kan ik voor één dag voor deze gemeente een aanwijzing krijgen en op die manier het huwelijk voltrekken.

Zelf ben ik al jaren (meestal gelukkig) getrouwd, want liefde blijft een werkwoord. Je moet er wel wat voor doen!

Caroline Schouten

Liefde is een werkwoord

Deze uitdrukking mag dan wel een cliché zijn, maar voor mij heeft ze nog niets aan zeggingskracht verloren. Met flink wat levenservaring op zak weet ik maar al te goed dat het huwelijk veel geluk kan brengen, maar soms ook doorzettingsvermogen en flexibiliteit vergt. Vanuit dat besef vind ik het geweldig om twee mensen te begeleiden die dat grote avontuur met elkaar aangaan.

Als trouwambtenaar sta ik voor een ceremonie die volledig aansluit op jullie ideeën en die recht doet aan jullie persoonlijkheden. Met mijn creatieve geest, mijn inlevingsvermogen en mijn oprechte geloof in de liefde ben ik in staat om goed in te spelen op wat jullie van deze dag verwachten.

Het leven heeft mij geleerd om goed te luisteren en niet te oordelen, en daardoor heb ik veel verschillende mensen mogen ontmoeten. Die ervaring komt in deze rol goed van pas, want ieder stel is anders en daardoor is geen huwelijk hetzelfde. Hoe jullie ceremonie eruit komt te zien? Dat durf ik van tevoren niet te zeggen. Als trouwambtenaar houd ik jullie een spiegel voor en gaan we samen op zoek naar de juiste vorm, de juiste toon en de juiste woorden. En we blijven zoeken totdat alles klopt, want hé, dit is voor het echie!